C.E.S. 2018

C.E.S. 2018

Vom avea parte de lansări, de la televizoare 8K și laptopuri cu procesoare ARM, până la prezentări ale tehnologiei 5G, roboți și inteligență artificială, aceasta din urmă devenind din ce în ce mai prezentă în viața de zi cu zi. 

Producătorul de calculatoare Dell, al treilea din lume ca mărime, a prezentat noua generație a laptopului Dell XPS 13, dar și o colecție de bijuterii, realizate din aurul inclus in plăcile de bază reciclate incepand cu latpopurile Latitude 5285 2-in-1.

Acestea sunt realizate împreună cu Bayou with Love și sunt menite să crească gradul de conștientizare în privința mediului și a deșeurilor electronice.PLUS

Dell a schimbat, pentru prima oară în trei ani, designul iconicului său laptop.

Noul Dell XPS 13 este  mai subțire, mai ușor și mai rapid, păstrând ecranul Infinity al modelelor anterioare.

Partea proastă este că acesta nu mai dispune de porturi USB, ci doar USB-C. Slotul pentru card SD, folosit îndeosebi de pasionații de fotografie, a fost înlocuit cu unul MicroSD, care permite mutarea unui card între laptop și smartphone.


Asistentul digital Alexa ajunge pe calculatoarele cu Windows 10.

Producătorii de calculatoare Hewlett-Packard (HP), Lenovo, Asus și Acer, practic cele mai mari nume din lume, plănuiesc integrarea Alexa în sistemele acestora, atât în desktop-uri cât și pe laptopuri.

Această integrare presupune lansarea unei aplicații Alexa pentru Windows 10 undeva în această primăvară.

Pe de altă parte, această integrare este rodul cooperării între Amazon și producătorii de PC-uri. Acest lucru înseamnă că nu toate calculatoarele vor beneficia de această facilitate.


Peste 2 milioane de autoturisme BMW, Nissan și Volkswagen folosesc cipuri Intel pentru conducere autonomă, a declarat pe scena CES Brian Krzanich, directorul general al Intel.

Mai bine de 2 milioane de mașini, BMW, Nissan și Volkswagen utilizează cipuri Mobileye pentru conducere autonomă, a declarat pe scena CES Brian Krzanich, directorul general al Intel.

Producătorul american de semiconductori a mai anunțat un parteneriat cu grupul auto SAIC Motor, cel mai mare din China, pentru folosirea tehnologiilor Intel.


Producătorul taiwanez de calculatoare Acer a lansat cel mai subțire laptop din lume la ediția din acest an a Consumer Electronics Show (CES), care se desfășoară în Las Vegas.

Astfel, noua variantă a modelului Swift 7 are doar 8,98 milimetri. Acesta vine cu un procesor Intel Core i7 de generația a 7-a, adică vechi de un an. De asemenea, vine cu 8 GB de memorie RAM și 256 GB disponibili pentru stocare.

Monitorul a urcat la o diagonală de 13,3 inchi la 14 inchi, însă rezoluția a rămas Full HD. Ceea ce nu e neapărat ceva greșit, având în vedere că un display 4K ar fi consumat foarte multă baterie, iar grosimea mică a laptopului scoate din discuție instalarea unei baterii mari.

O surpriză o constituie prezența conexiunii LTE, care nu prea apare pe laptopuri cu cipuri Intel.Dacă LG pariază pe tehnologia OLED pe televizoare, rivala coreeană Samsung mizează pe QLED, bazată pe tehnologia Quantum Dot.

Avantajul ecranelor OLED este că pixelii se aprind individual, nemaifiind necesară iluminarea de fundal. De asemenea, ecranele OLED au negrul cel mai pur și un contrast foarte puternic.

Tehnologia QLED are avantajul de a fi mai luminoasă decât OLED, dar necesită iluminare de fundal.

Revenind la monitorul Samsung, acesta este curbat, are o diagonală de 34 de inchi și vine cu un port Thunderbolt 3, fiind primul astfel de monitor din lume. Acesta este compatibil cu linia de laptopuri MacBook Pro de la Apple.

Are un aspect de 21:9, folosit în special în cinematografe și o rezoluție de 3.440 x 1.440 pixeli. Monitorul are un timp de răspuns de 4 milisecunde.


Producătorul de semiconductori Nvidia a prezentat Xavier, primul său cip destinat mașinilor care se conduc singure, și a anunțat parteneriate cu Uber și Volkswagen pentru mașini care se conduc singure.

Xavier are 9 miliarde de tranzistori, un procesor cu opt nuclee, dar și un cip grafic cu 512 nuclee Volta, conform Engadget.

De asemenea, mai are un procesor 8K video, un accelerator folosit pentru învățare activă și un nou procesor pentru detectare video.

Potrivit Nvidia, Xavier poate face 30.000 de miliarde de operațiuni pe secundă. Totul cu un consum de doar 30 Watti.


Fii cu ochii pe NEOCOMPUTER  pentru a afla si mai multa informatie interesanta din lumea tehnicii.