Brățara fitness – 10 sfaturi de folosire

Brățara fitness – 10 sfaturi de folosire

CÂT DE UTILĂ POATE FI O BRAȚARĂ FITNESS ȘI CUM SĂ O FOLOSIM CORECT? FOARTE MULTA LUME SE ÎNTREABĂ...

“Statisticile spun că o treime dintre oamenii care şi-au cumpărat un dispozitiv purtabil au încetat să-l folosească după 6 luni. Cum să faci să nu devii parte din această cifră? Kieran Alger (expert fitness) a pregatit careva sfaturi pentru tine.”

BRAȚARA FITNESS NU FACE SPORT PENTRU TINE

Nu înseamnă că o să fii mai în formă doar pentru că ţi–ai pus brăţara fitness pe mână. Când ai să înţelegi că e doar un instrument ce trebuie folosit corect, va deveni un ajutor foarte motivant. Dacă accepţi că partea grea îţi revine, vei avea mult mai mult succes.

UITĂ CĂ BRĂŢARA FITNESS ARE UN CONTOR DE CALORII

Aceste contoare nu sunt precise pentru că nu folosesc decât câţiva indicatori: vârstă, sex, înălţime, greutate, iar rezultatele nu ţin cont de ceea ce este ars de fapt în corpul tău. Cuplarea cu un dispozitiv de măsurare a pulsului poate îmbunătăți calitatea rezultatelor, dar chiar şi aşa trebuie să fiţi precauţi.

PLANIFICĂ PROPRIILE ȚINTE ZILNICE 

Majoritatea monitoarelor conţin ţinte prestabilite, dar este posibil ca acestea să nu se potrivească cu stilul tău de viaţă şi, ca atare, să fie prea uşor de atins. Foloseşte-le pentru o săptămână şi, dacă e cazul, modifică-le astfel încât să fie provocatoare pentru tine.

PROVOACĂ–TE SINGUR LA CONCURS 

E timpul să–ţi schimbi obiceiurile. Brăţara fitness înregistrează ce faci toată ziua, dar asta nu are niciun efect asupra obiceiurilor tale. Poţi schimba asta, stabilindu-ţi mici provocări: mergi mai mult pe jos spre serviciu, fă cel puţin 100 de paşi pe oră etc. Asta te va face mai atent tot timpul, nu doar la totalul de lasfârşitul zilei.

INTERACŢIONEAZĂ PE REŢELELE SOCIALE

După ce te vei distra câteva zile câștigând insigne pentru că ți-ai atins țintele, vei avea nevoie de altceva care să-ți mențină interesul. Cea mai bună cale este interacțiunea socială. Fă-ți cont pe una dintre rețelele sociale și vei primi încurajări și ajutor. În plus, vei intra și în competiții amuzante.

Ce face și unde găsim o Brățară fitness?

RECOMPENSEAZĂ–TE SINGUR

Când noutatea se va fi dus, cifrele afişate de brăţara fitness îşi vor pierde din însemnătate. Păstrează-le relevanţa recompensându-te de fiecare dată când ţi–ai atins ţinta. Pentru a-ţi urmări progresul, pune câte un leu într-un borcan la fiecare reuşită. La sfârşitul lunii, răstoarnă borcanul şi răsfaţă–te cu ceva.

FII ATENT LA TOATE ACTIVITĂŢILE, NU DOAR LA PAŞI

Pentru a-ţi îmbunătăţi starea generală e important să eviţi sedentarismul. Ridică–te de la birou câte 5 minute la fiecare oră şi plimbă–te un pic. S-a dovedit că asta are un efect foarte bun asupra sănătăţii.

NU UITĂ CĂ BRĂŢARA SE POATE DESCĂRCA

Dacă nu eşti atent, vei pierde statisticile unei zile. Dacă treaba se va repeta, vei ajunge să simţi că sunt prea multe goluri şi că brăţara fitness a devenit inutilă. Fără să–ţi dai seama, va ajunge să zacă în cutie. Ca să nu se întâmple asta, încărcă brăţara în timp ce dormi, dar pune-o lângă telefon, ca să nu uiţi de ea.

NOTEAZĂ CE MĂNÂNCI

Oamenii de știință au dovedit că notând ceea ce mănânci devii mai atent la ce consumi. Cele mai mari semnale de alarmă sunt în: dimensiunea porției, gramaj și calorii.  MyFitnessPal e o aplicaţie grozavă pentru a face asta pe smartphone şi, în plus, se sincronizează cu majoritatea brăţărilor.

FOLOSEŞTE INSTRUMENTE CARE LUCREAZĂ ÎMPREUNĂ

Brăţara fitness e limitată dacă începi să faci antrenamente mai serioase. Dacă eşti alergător, biciclist sau înotător, vei simţi nevoia unor alte dispozitive sau aplicaţii. Pe cât posibil, caută produse care se pot sincroniza pentru a avea o imagine de ansamblu asupra progreselor tale.

Cam astea ar fi sfaturile, dar, nu uita, rămâi motivat şi rezultatele nu vor întârzia să apară.